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Entrendu annantu à stu situ, certificheghju ch’aghju l’età legale per a cunsumazione d’alcolu.

L’eccessu d’alcolu hè periculosu per a salute, à cunsumà cù moderazione

PIETRA LIMONCELLA, Bière au Limoncellu & citron de Corse

Pietra Limoncella offre un équilibre parfait entre la fraîcheur d’une belle bière et la douceur troublante du Limoncellu. Les citrons Corses lui apportent une pointe d’acidité qui s’associe merveilleusement bien aux céréales. Cette Lager incarne parfaitement la douceur de vivre méditerranéenne. Dégustée bien fraîche, elle apporte une expérience unique et gourmande.

[ADN]

  • Type de bière : Fermentation basse – lager
  • Signe particulier : Limoncellu et citrons de Corse
  • Robe : Légèrement voilée, couleur jaune pâle
  • Nez : Arômes frais et gourmands de citron, accompagné d’une touche de céréales
  • Corps : Équilibre parfait entre acidité et amertume, adouci par une bonne sucrosité
  • Alc.% vol. : 6%
  • IBU : 14
  • SALVATICUS, Une belle bière dans le style Abbaye signée Pietra

    Dans le cadre de son programme de recherche de levures brassicoles en Corse, la Brasserie Pietra a découvert une levure sauvage de fleur de châtaignier aux qualités organoleptiques idéales pour développer une bière de style Abbaye. Cette magnifique souche de levure, exclusivement élevée pour la Brasserie Pietra, a permis de développer la Pietra Salvaticus, une bière blonde, qui s’ancre pleinement dans le terroir Corse.

    [ADN]

  • Type de bière : Fermentation haute – Ale
  • Signe particulier : Levure sauvage de fleur de châtaignier & Farine de châtaigne
  • Robe : Légèrement voilée, couleur blond dorée
  • Nez : Typique du style Abbaye, Fruité et épicé, notes de clou de girofle
  • Corps : Rondeur gourmande, saveurs de céréales et d’épices harmonieusement équilibrées, amertume agréable
  • Alc.% vol. : 7.5%
  • IBU : 16
  • medaille-lyon-or-2025

    PIETRA, a biera à a castagna

    Pietra, u pruduttu annantu à u quale s’hè fundata a biereria, hè fattu cù un mischiu di malti selezziunati è di farina castagnina corsa. Cù u lupulu chì porta un’ amarezza dilicata, è prisentendu una sciuma di fiore di castagna, Pietra hè una biera intensa untuosa è armuniosa, cù à a fine, note di castagne mischiate à u mele

    [ADN]

  • Tippu di biera : fementazione bassa - lager
  • Particularità : farina castagnina corsa
  • Culore : ambratu
  • Nasu : biadi
  • Corpu : pudente
  • Alc % vol : 6%
  • IBU : 26
  • medaille-world-beer-gold-24
    medaille-world-beer-winner-24
    medaille-lyon-argent-2024

    PIETRA BLANCHE, White Ale

    Pietra Blanche, cette White Ale, développe au nez et en bouche des notes de céréales, de fruits jaunes et d’agrumes, le dry hopping permet d’y exprimer pleinement les qualités aromatiques des houblons. Un corps léger et pétillant, une bouche ronde pour une bière complexe, équilibrée et rafraîchissante.

    [ADN]

  • Type de bière : Fermentation haute – ale
  • Signe particulier : Seigle
  • Robe : Jaune paille, avec un léger trouble
  • Nez : Malts et fruits jaunes
  • Corps : Rond et équilibré
  • Alc.% vol. : 5,5%
  • IBU : 14
  • medaille-france-beer-challenge-argent-2023
    medaille-world-beer-argent-24
    medaille-frankfurt-international-trophy-grand-argent-2025

    PIETRA BIONDA, una biera artisgianale premium

    Ghjè à parte si d’a sosula di a biera PIETRA chì i nostri bieraghji anu sviluppatu PIETRA BIONDA, una biera alta chì indica 5,5% d’alcolu. Quella biera massiccia ci dà un equilibriu perfettu trà malti, farina castagnina è lupulu, un’ intensità suttile trà sapori di maltu è legera amarezza, per qualità dissetente maiò.

    [ADN]

  • Tippu di biera : fementazione bassa - lager
  • Particularità : farina castagnina corsa
  • Culore : biondu d’oru
  • Nasu : biade, note fresche
  • Corpu : ampiu
  • Alc % vol : 5.5%
  • IBU : 14
  • medaille-world-beer-argent-24

    SUMMER SESSION IPA – L’été en Pietra Session IPA

    Summer Session IPA, une Session IPA qui sent l’été. Brassée avec du malt d’orge et le superbe houblon Sabro, elle dévoile des arômes de fruits exotiques et une touche noix de coco, rehaussés par un peps d’acidité en fin de bouche. Avec son corps léger et sa faible amertume, la Pietra Summer Session IPA est une bière vive et rafraîchissante.

    [ADN]

  • Type de bière : Fermentation haute – Ale
  • Signe particulier : Houblon Sabro, aux notes fruits exotiques et pointes de coco
  • Robe : Légèrement voilée, couleur blond dorée
  • Nez : Frais, relevé par les notes de fruits caractéristiques du houblon Sabro
  • Corps : Léger avec une douce amertume, relevés par une fine acidité.
  • Alc.% vol. : 4,5%
  • IBU : 20
  • medaille-world-beer-argent-24
    medaille-lyon-argent-2025
    medaille-frankfurt-international-trophy-grand-or-2025

    PIETRA SANS ALCOOL

    Au nez, Pietra sans alcool exprime un mélange subtil de céréales et de notes fruitées/citronnées. En bouche, elle révèle une belle rondeur réhaussée d’une acidité agréable et fraîche, apportée par les citrons de Corse. Avec une finale légère et rafraîchissante, cette bière blonde sans alcool est idéale pour accompagner un repas léger ou simplement pour profiter d’un moment de détente. Une belle alternative sans alcool pleine de saveurs.

    [ADN]

  • Type de bière : Fermentation haute – Ale
  • Signe particulier : Sans Alcool
  • Robe : Couleur blond doré, avec un trouble naturel
  • Nez : Frais, légèrement citronné, qui révèle des notes délicates de céréales
  • Alc.% vol. : 0,5%
  • IBU : 10
  • PIETRA ROSSA, una biera dissetante è ingorda

    Hè tuttu u so sapè fà chì a Brasserie Pietra mette in ghjocu in a creazione di sta biera rossa, chì lea a qualità « Pietra » à a friscura di i frutti rossi. Cù fini aromi di chjarasgia è di rubu, PIETRA ROSSA hè una biera festiva, chì annoncia 6,5% d’alcolu, rigalendu cusì un equilibriu suttile trà u zuccheru è l’amaru, cù in più una punta d’acidità chì rinfresca.

    [ADN]

  • Tippu di biera : fementazione bassa - lager
  • Particularità : suchju di chjarasgia
  • Culore : rossu intensu
  • Nasu : chjarasgia è rubu
  • Corpu : pudente
  • Alc % vol : 6.5%
  • IBU : 29
  • medaille-lyon-2019-or

    PIETRA IPA, l’IPA fattu in Corsica

    Corsican IPA hè l’India Pale Ale di a biereria Pietra. U mischiu si face cù dui sapori frà u quale u rimarchevule Citra chì sviluppa u prufile aromaticu di quella IPA. CORSICAN IPA ghjè prima di tuttu u so nasu, un nasu flurale forte – passione manga – eppò a bocca cù e so note di frutti trupicali è d’agrumi : una splusione di sapori ingiru à aromi di manga è di lemone, un’amarezza franca è generosa, è un bellu equilibriu trà simplicità di u maltu è amarezza di i mischi.

    [ADN]

  • Tippu di biera : fementazione alta - ale
  • Particularità : mischiu Citra è Elixir
  • Culore : biondu arancinu – legeru turbidu
  • Nasu : frutti esotichi
  • Corpu : rondu
  • Alc % vol : 6%
  • IBU : 40
  • medaille-frankfurt-international-trophy-grand-or-2022
    medaille-lyon-argent-2024
    medaille-lyon-argent-2025

    BLONDE BIO, a biera d’inde Pietra-biò è senza gluten

    D’alta fermentazione, sta biundinetta hè appruntata di manera artisgianale incù maltu biò ricacciati d’orzi veranili. Palesa note di biada, è un’amarezza fresca è dilettosa data da u lupiu amiricanu Sterling, anch’ellu biò. Per compie cù a ziffra Pietra : a farina castagnina chì vene à ritundulà l’inseme è i so 5,5% d’alcolu ne facenu una vera biera di tastatura incù virtù dissetante.

    [ADN]

  • Tippu di biera : alta fermentazione – ale
  • Particularità : biò è senza gluten
  • Culore : biondu duratu
  • Nasu : biada
  • Corpu : tondulu
  • Alc % vol : 5.5%
  • IBU : 27
  • medaille-world-beer-20-gold
    medaille-lyon-argent-2021
    medaille-frankfurt-international-trophy-grand-or-2021

    BLANCHE BIO, a biera d’inde Pietra-biò è senza gluten

    Di fermentazione alta, sta bella bianca hè rimacinata di manera artisgianale incù malti di granu è d’orzi biologichi. Fresca à u nasu è in bocca, tene u so caratteru cusì particulare da l’infusione d’Erba Barona è di Nèpita, duie piante arumatiche corse. Palesa note cundite chì si spannanu à nantu à aromi biadeschi, chì danu una biera gustosa è bella bilanciata. Ste caratteristiche danu à sta biera corpu è equilibriu.

    [ADN]

  • Tippu di biera : alta fermentazione – ale
  • Particularità : biò è senza gluten
  • Culore : culore paglia
  • Nasu : erbacea, fruttata, cundita
  • Corpu : tondulu
  • Alc % vol : 5.5%
  • IBU : 24
  • PIETRA SESSION IPA BIO, une ale bio & sans gluten

    Pietra Session IPA bio et sans gluten est une bière pétillante et légère, aux notes fraîches de houblons aromatiques relevées d’une jolie amertume. Elle développe de belles saveurs de fruits tropicaux sur une agréable base maltée.

    [ADN]

  • Type de bière : Fermentation haute – ale
  • Signe particulier : Bio et sans gluten
  • Robe : Une robe orangée, légèrement voilée
  • Nez : Un nez fruité, mettant en valeur l’ananas et les fruits exotiques
  • Corps : Léger et frais
  • Alc.% vol. : 4,5%
  • IBU : 35
  • medaille-craftbeer-or-2022

    COLOMBA, biera bianca di Corsica

    Colomba, a biera bianca di a biereria Pietra hè fatta di modu artisgianale cù un mischiu di maltu d’orzu è di granu è trova u so prufume unicu da l’infusione in u so troghju di lupulu d’una preparazione d’erbe è di spezie. Micca filtrata, u so torbidu hè naturale. Colomba presenta un bellu culore pagliu è una sciuma bianca custante.

    [ADN]

  • Tippu di biera : fementazione bassa – lager
  • Particularità : infusione d’erbe
  • Culore : pagliu – COLOMBA hè una biera artisgianale, u so culore pò dunque cambià d’una baiata à l’altra.
  • Nasu : vegetale : note fresche d’agrumi
  • Corpu : soffice, spumante è equilibratu
  • Alc % vol : 5 %
  • IBU : 13
  • medaille-france-beer-challenge-argent-2024
    medaille-frankfurt-international-trophy-grand-or-2024
    medaille-lyon-or-2025

    COLOMBA ROSÉE, stunamente fresca è annantu à u fruttu

    Cum’è a Colomba, a COLOMBA ROSÉE hè mischiata à partesi da un maltu d’orzu è di granu. Micca filtrata, u so torbidu hè naturale. L’accordu di l’aromi selezziunati, aranciu – rubu chì in teuria pò stunà, hè una vera riescita. A so qualità dissetante, l’aromi spressivi à u nasu è a bocca per un percentuale d’alcolu pocu altu è un equilibriu trà u fruttu è l’amaru, facennu di COLOMBA ROSÉE una biera deliziosa, dissetante, fresca è legera.

    [ADN]

  • Tippu di biera : fementazione bassa – lager
  • Particularità : aromi rubu/ aranciu
  • Culore : chjarasginu
  • Nasu : limunone
  • Corpu : legeru è frescu
  • Alc % vol : 4.5%
  • IBU : 10
  • medaille-lyon-2017-argent

    SERENA, 100% maltu puru

    Legera cù i so 5% d’alcolu, SERENA prisenta un bellu culore biondu d’oru sottu à una sciuma ella dinù legera. Di fermentazione bassa, hè fatta di modu artisgianale è hà una facultà dissentante maiò. Serena hè una bionda 100% maltu puru, facile in bocca, purtata da una amarezza scioppula è generosa è un legeru sintimu d’alcolu

    [ADN]

  • Tippu di biera : fementazione bassa - lager
  • Particularità : 100% maltu puru
  • Culore : biondu d’oru
  • Nasu : maltu, biadi freschi
  • Corpu : dissetante
  • Alc % vol : 5%
  • IBU : 24

  • Depuis 2021, Hugo, le fils d’Armelle et de Dominique Sialelli, continue d’écrire l’histoire de la Brasserie Pietra, initiée il y a 27 ans par ses parents. Dès son arrivée, il décide de lancer le projet de développer des bières vieillies en fûts.
    Le vieillissement en fût de chêne confère à la bière de nouveaux arômes et en réhausse le corps grâce au transfert de l’alcool contenu dans le fût et aux essences du bois.
    Depuis trois ans, à cheval entre différents univers : bière, spiritueux et le vin, cette gamme, les Barrel Aged, ont su séduire un public d’amateurs. Et depuis trois ans, les brasseurs expérimentent pour proposer chaque année, de nouvelles recettes.
    En 2024, après 6 mois passées en fûts, deux recettes déjà bien appréciées en 2023, voient de nouveau le jour, mettant encore une fois, tout le savoir-faire Brasserie Pietra en exergue : Pietra Calvados Ale et Pietra Dolce Sour Ale.

    DOLCE SOUR ALE

    Bénéficiant d’un vieillissement de 6 mois en fût de whisky P&M Red Oak, cette Pietra IPA va profiter d’une fermentation lactique pour développer une acidité douce agréable au palais.
    Son nez est puissant, barriqué, avec des notes fruitées de litchi, goyave, houblon et rose, En bouche, le sucré amer vient enrichir la sensation d’alcool, pour développer une sour étonnante à l’acidité gourmande.

    [ADN]

  • Nez : Notes de fruits exotiques, boisée, florale
  • Bouche : Acidité gourmande, vague de fruits exotiques, finale légèrement sucrée
  • IBU : 25
  • EBC : 20
  • PLATO : 16
  • Alc.% vol. : 8%
  • Série limitée à 4500 bouteilles en 33cl.
  • medaille-lyon-argent-2023

    CALVADOS ALE

    L'alliance Corse-Normandie avec une Pietra double malt associée à des fûts de Calvados et de Chauffe Normande issus de la tonnellerie du pays d'auge.
    Après six mois de vieillissement, l'assemblage issu de ces futs permet de développer une bière surprenante. Les notes pommes caramélisées, vanillées et boisées des fûts se mêlent à l'alcool du Calvados apportant une superbe profondeur aromatique à cette Barrel Aged.

    [ADN]

  • Nez : Pomme, caramélisé, boisé
  • Bouche : Boisée, légère amertume, vanille gourmande, alcool
  • IBU : 15
  • EBC : 30
  • PLATO : 17
  • Alc.% vol. : 8%
  • Série limitée à 4900 bouteilles en 33cl.
  • PIETRA CHOCOLATE STOUT

    Pietra Chocolate Stout révèle toute la générosité d’une Stout travaillée autour de notes cacaotées et torréfiées. Le nez est riche avec des notes de chocolat, de cacao et de café. En bouche, le chocolat s’impose d’abord puis laisse place à des notes de café subtiles et longues en finale. De fines touches boisées apportent rondeur et douceur, enrichissant le profil aromatique de cette bière de dégustation.

    [ADN]

  • Type de bière : Fermentation haute- Ale
  • Signe particulier : Chocolate Stout
  • Robe : Sombre, avec une mousse dense et crémeuse
  • Nez : Une belle puissance aromatique, autour de notes de chocolat, cacao, café
  • Alc.% vol. : 5,5%
  • IBU : 20
  • PIETRA, Bière de Noël

    La recette de cette Pietra de Noël révèle une belle complexité aromatique qui associe la fraîcheur acidulée de la clémentine Corse à la rondeur de la fève Tonka. Les arômes s’épanouissent sur une base céréales torréfiées et dévoilent au nez et en bouche des notes caramélisées et légères amande-vanille-cannelle. La clémentine s’impose en finale et rafraîchit la dégustation de cette amber ale ample et généreuse.

    [ADN]

  • Type de bière : Fermentation haute- Ale
  • Signe particulier : Farine de châtaigne Corse, Jus de clémentine Corse, fève tonka
  • Robe : Rousse, légèrement voilée
  • Nez : Gourmand, épices de Noël
  • Corps : Dense
  • Alc.% vol. : 7%
  • IBU : 20
  • AMANDULA, une Almond Lager

    L’Amande Corse à l’honneur dans Nostra Biera Amandula : la saveur délicate de l’amande torréfiée issue des amandiers d’Oletta dans la région du Nebbio, rehaussée par un authentique Amaretto artisanal 100% naturel de haute qualité. Une pointe d’abricot vient parfaire l’équilibre de cette recette en y apportant une touche acidulée qui vient contrebalancer la rondeur et la douceur des amandes. Le tout confère à cette bière de fermentation basse une gourmandise dans l’esprit d’une tarte amandine à l’abricot, une fraîcheur et un équilibre parfait.

    [ADN]

  • Type de bière : Fermentation basse - Lager
  • Signe particulier : Amande
  • Robe : Blonde dorée
  • Nez : La gourmandise de l’amande et des notes fruitées
  • Corps : Fraîche, équilibrée et gourmande
  • Alc.% vol. : 5,7%
  • IBU : 15
  • LIMONCELLA, una Milky Lemon Ale

    A nostra Biera Limoncella sviluppeghja note pastizziere isciute di malti d'orzu è di granu, assuciate à u sapore acutu di Limonellu di Babbone Rossu, una bienda senza alcolu, rializata cù limoni corsi colti in i chjosi, da Capicorsu à A Sulinzara. A Limoncella hè una biera bianca ligera è generosa, chì dà in bocca u gustu di torta à u limone à a maringa, cù qualità dissitante sicure.

    [ADN]

  • Tippu di biera : Fermentazione alta - ale
  • Segnu particulare : Limone
  • Culore : Giallu tippu paglia/limone, un pocu torbidu
  • Nasu : Biada è note d'agrumi forte forte in limone verde
  • Corpu : Ligeru è frescu.
  • Alc.% vol. : 5%
  • IBU : 10
  • NUCELLA, lager blonde à la noisette de Cervione

    L’alliance de trois malts et de la farine de noisette IGP de Cervione, soulignée d’une pointe d’arôme naturel de vanille donne du corps à une bière blonde légère et bien équilibrée. Les notes de noisette s’expriment subtilement au nez et en bouche et se mêlent aux notes maltées. Pietra Nucella propose un mariage gourmand et désaltérant, à déguster bien fraîche.

    [ADN]

  • Type de bière : Fermentation basse - Lager
  • Signe particulier : Noisette
  • Robe : Robe blonde légèrement trouble
  • Nez : un nez gourmand qui se construit autour de la noisette et des céréales
  • Corps : Gourmand et rafraichissant
  • Alc.% vol. : 5,5%
  • IBU : 18
  • PIETRA CICCULATA, une Milky Chocolate Ale

    Nostra Biera Cicculata, une milky chocolate ale, c’est un accord chocolat-alcool généreux, un brassage de malt pâle et de malt chocolat pour une belle rondeur en bouche, une infusion à froid d’éclats de fèves de cacao torréfiées adoucie par une pointe de vanille, pour un goût totalement gourmand.

    [ADN]

  • Type de bière : Fermentation haute - ale
  • Signe particulier : Chocolat
  • Robe : Cuivrée aux reflets ambrés
  • Nez : Gourmand chocolat aux notes vanillées
  • Corps : Rondeur et équilibre
  • Alc.% vol. : 5,5%
  • IBU : 15
  • Storia

    Una sera di l’estate 1992, Armelle è Dumè, tutti i dui amatori di biera, attavulati à a terazza d’un caffè in Corti, anu u rimpientu d’ùn pudè tatichjà una biera Corsa.

    Tandu decidenu di creà la. L’idea hè lanciata, è a storia di a Brasserie Pietra, prima biereria di a storia di a Corsica, principia stu ghjornu quì.

    E donne è l’omi di a biereria

    Armelle è Dumè volenu travaglià cù ghjente di cumpetenza. Riescenu à cunvince Guy è Eric, tutti i dui Maestri- biraghji, di raghjunghje li in quell’ odisea. Muriel, ghjovana diplumata in Biulugia di l’universita di Corti raghjunghje ella dinù a squadra per creà u serviziu Qualità. Laurent ghjovanu staziante di 17 anni, scopre u mistieru di bieraghju.

    Sapè fà

    Una squadra chì guarantisce un sapè fà è a qualità Biereria Pietra.

    Ghjè quì ch’elle sò nate e sosule di e biere Pietra.

    A squadra Pietra travaglia à a selezzione di e materie prime (malti, farina castagnina, lupulu, spezie…) ma dinù à l’allevu è a multiplicazione d’i so leviti. Veghja è guarantisce u prucedimentu artisgianale di a fabbricazione è u rispettu di e sosule d’origine. Cusì, a sosula Pietra, a biera emblematica di a biereria hè fermata a listessa dapoi a so creazione.

    Un’ intrapresa eco-citadina

    Dapoi a so apertura in u 1996, a Brasserie Pietra stà attente à a preservazione di u so territoriu è accumpagna u so sviluppu cù dimarchje fortissime à u cuncernandu l’ambiente. Gestione di l’acqua, recuperazione di u co2, energia tenuta à conta, trattamenti di e scegliture… sò esempi d’azzione messe in pratica.

    A Brasserie Pietra hè indiata à fiancu à numerosi associ culturali, spurtivi è caritativi chì facenu azzioni chì testimonianu di a sulidarità Corsa.